Sherlock Holmes

Nu cred ca e om mai bucuros decat mine pentru intoarcerea lui Robert Downey Junior printre cei prolifici. Actor talentat a fost dintotdeauna. Din pacate, alaturi de alti granzi rapusi de droguri ca Mikey Rourke sau Val Kilmer, nici Iron Man nu a avut o viata usoara si lipsita de chimicale. Insa, din cate vad eu, e foarte in vana si asta ma bucura.

Filmul e foarte misto. Si mi se pare un mariaj extrem de fericit intre umorul si stilul englezesc al story-ului si al regizorului (hai ca n-aveau cum sa greseasca vreodata cu Guy Ritchie…), cu sistemul de productie american. E adevarat ca mi-a trebuit ceva timp sa ma obisnuiesc cu un Sherlock Holmes chipes si cu un Watson care imi trimitea mereu mintea la Alfie… si sincer, poate ca mi-ar fi placut mai mult daca n-ar fi fost niste eroi atat de prezentabili. Insa odata hapul inghitit, filmul este chiar bun. Iar trio-ul Downey, Law, McAdams este unul foarte bine gasit.

Ritmul este extrem de alert, modern, insa ramane credibil. Imi place ca s-a dat o greutate destul de mare elementului ocult (intotdeauna prezent in povestirile lui Sir Arthur Conan Doyle). In plus, faptul ca Holmes ne este prezentat asa cum era el in varianta originala (adica un om nu chiar normal la cap, cu dependente pronuntate de alcool si diverse alte substante halucinogene) sunt alte argumente care m-au facut sa fiu fan al filmului.

Recomand cu mare placere filmul. Si asta este unul din filmele pe care sa vrei sa le ai si in colectia ta de DVD-uri, pentru ca merita revazut.

  1. Fata din umbra 24 January 2010
  2. Sirg 24 January 2010
  3. danfintescu 24 January 2010
  4. bogdan 24 January 2010
  5. mei 25 January 2010
  6. Andrei_kiss 25 January 2010
  7. Lisandru 27 January 2010

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.