SOUNDCLOUD PIERDE DOI DIRECTORI EXECUTIVI, DUPĂ ÎNREGISTRAREA UNOR PIERDERI IMENSE

SoundCloud şi-a luat rămas bun de la directorul de operațiuni Marc Strigel şi directorul de finanţe Markus Harder.

Vestea a venit în februarie, la 5 săptămâni după ce compania germană a depus un raport fiscal pentru anul 2015 ce arăta venituri anuale mai mari cu 21.6% (22 de milioane de dolari). Ceea ce doar pare o veste bună, atunci când ai pierderi nete de 30.9% (52 de milioane de dolari).

Unul dintre fondatorii SoundCloud, Alexander Ljung a menţionat în raportul cu pricina faptul că, dacă nu reuşesc să facă rost de o finanţare suplimentară, SoundCloud ar putea rămâne fără fonduri până la sfârşitul lui 2017.

Ca reacţie la plecarea lui Strigel şi Harder, un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Financial Times: “După aproximativ 5 ani, au simţit că e timpul să meargă mai departe către noi aventuri.” Acesta a mai adăugat că, în prezent, “compania discută cu noi investitori” în timp ce continuă să lucreze cu “partenerii externi” existenţi. Adică a ieșit la cerșit, că e groasă treaba.

Tot FT citează un finanțator german, care a dat-o anonimă: “SoundCloud încearcă să facă rost de bani, dar eu nu le-aş da nimic acum. Trebuie să-şi regândească autoevaluarea şi să accepte o sumă mai mică”.

În ianuarie s-a zvonit că Google era gata să cumpere SoundCloud cu fulgi cu tot, dar pentru mai puțini bani decât cereau ei.

“Pă surse” se aude că imensa companie deținută de Alphabet (mă dau deștept – adică Google) este dispusă să cheltuie cam 500 de milioane de dolari pentru SoundCloud – suma asta fiind jumătate din preţul inițial de un miliard de dolari pe care SoundCloud și l-a fixat singurică anul trecut, când a încercat fără succes să se vândă la Spotify.

Ultima rundă de finanţare a companiei SoundCloud a fost în iunie anul trecut, când a reușit să facă rost de 70 de milioane de dolari de la mai mulți investitori, între care și Twitter.

sursa: Music Business Worldwide