SoundCloud rezistă

Mai țineți minte când vă ziceam că SoundCloud s-ar puthea să pice de pe norișorul lui cu sunete fix în faliment până la sfârșitul lui 2017? Dacă nu, nu-i problemă. Vă ajut eu. Uite aici am scris.

Potrivit documentelor depuse la Registrul Comerțului din Marea Britanie, SoundCloud a făcut rost de 70 de milioane de dolari pentru finanțarea datoriilor. Actele arată că Soundcloud a luat împrumutul de la cel de-al cincilea fond de datorii al Kreos Capital, de la Ares Capital și de la fondul de datorii Davidson Technology Growth. Împrumutul a fost aprobat pe 10 Martie.

Serviți cu pâinică întreaga declarație a celor de la SoundCloud:

“Suntem mulțumiți că am securizat o linie de credit flexibilă de 70 de milioane de dolari, cu o structură ideală pentru o companie în dezvoltare, cu un rating puternic de credit, de la Ares Capital, Kreos Capital și Davidson Technology. Această nouă finanțare va permite companiei SoundCloud să-și dezvolte strategic tehnologia și resursele umane pentru a spori creșterea anuală, estimată a fi de 2,5 ori mai mare în 2017, în timp ce construim o platformă durabilă din punct de vedere financiar pe care comunitatea noastră de creatori, ascultători și directori o pot dezvolta de-a lungul anilor.”

Adică, pe românește și pe scurt, declarația asta s-ar traduce așa: “Frățiorii mei, am scăpaaaaaaaat!”

Ultima dată, în iunie 2016, ca parte a unei runde de 100 de milioane de dolari, SoundCloud a strâns tot cam 70 de milioane de dolari, datorită (între alții) acțiunilor și investițiilor companiei Twitter.

Noua rundă de finanțare a datoriilor a început după ce SoundCloud a recunoscut că ar putea ajunge în poziția în care să trebuiască să strângă bani:

“În timp ce directorii noștri cred că grupul va dispune de suficiente fonduri pentru a-și continua îndeplinirea obligațiilor până la data de 31 decembrie 2017, riscurile și incertitudinile ar putea determina compania să rămână fără bani înainte de acea dată. Acest ar însemna că grupul nostru ar fi nevoit să strângă fonduri suplimentare care, în prezent, nu au fost planificate.

Aceste aspecte dau naștere unei incertitudini semnificative în ceea ce privește capacitatea grupului de a-și continua activitatea.”

N-a fost aia prima data când serviciul de streaming muzical a trebuit să facă rost de capital pentru finanțarea datoriilor. În ianuarie 2016, SoundCloud a strâns aproximativ 35 de milioane de dolari de la Tennenbaum Capital Partners.

Cu alte cuvinte, SoundCloud nu se vindecă nici pe departe de marea problemă pe care o are: faptul că, oricâți bani ar produce, reușește să cheltuiască mult mai mulți. Așa că am un feeling (fără să vreau să cobesc) că ăsta nu e ultimul articol pe care îl scriu despre zvârcolirile lor. Ei care altminteri sunt simpatici și utili.

sursa: Business Insider

sursa imagine: Belfast Underground Radio