The Dark Knight

E clar ca America trece printr-o recesiune. Numai asa se poate explica supradoza de super-eroi cu care Hollywood-ul bombardeaza creierele docile ale cetatenilor americani. Super-eroi peste tot, de toate felurile, mai buni sau mai rai. Vom ajunge la momentul in care daca un film nu are un super-erou pe undeva prin el sa-l suspectam de europenism sau, mai rau, Doamne fereste, de vreo pretentie de film stimulativ din punct de vedere intelectual.

Imi pare insa extrem de rau ca mi s-a umplut paharul tolerantei fata de masculi cu maxilar hotarat si costume stramte tocmai la filmul asta. Nu de alta, dar este un film bun. Chiar foarte bun, pe alocuri, chiar daca e lung.

Ok, scenariul nu merita luat in discutie aici, pentru ca Batman e deja folclor global, daca se poate cineva exprima in halul asta de oximoronic, si iata ca poate. Cu toate astea se vede grija de a nu cadea in cliseu. N-avem (exces de) fraze rasuflate, nu se respecta chiar in totalitate sabloanele genului, fata frumoasa si ravnita nu e chiar atat de frumoasa. Efectele speciale sunt ok, dar dupa Wanted, n-as putea spune ca ma dau pe spate.

Cand vine insa vorba de actori… WOW!!!! E adevarat ca domnul Christian Bale, Batman adica, paleste, sau, mai bine zis, sufera un caz de eclipsare totala fata de cei doi adjuvanti interpretati magistral de Michael Caine si Morgan Freeman. Insa deasupra tuturor se ridica ametitor Heath Ledger, care reuseste sa compuna un Joker atat de puternic si de extrem, incat va mai curge multa apa dinspre Antarctica spre lumea civilizata pana cand cineva va reusi sa interpreteze un personaj negativ la un asemenea nivel. Nebunia lui genialoida, violenta naturala, mitomania pasionala toate astea fac din Joker-ul lui Ledger un personaj de studiat la scoala de actorie.  Cum poate un om cu atata har sa fie atat de depresiv incat sa ia prea multe somnifere, n-am sa inteleg niciodata…

  1. Elena 31 July 2008
  2. danfintescu 31 July 2008
  3. Adeea 31 July 2008
  4. Silent enigma 31 July 2008
  5. Tp. 31 July 2008
  6. Silent enigma 31 July 2008
  7. cristina karma 1 August 2008
  8. danfintescu 1 August 2008
  9. Smick 1 August 2008

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.