The Kingdom

Incepusem sa cred ca nu voi mai ajunge niciodata la un film. Nu de alta, dar mi se pare ca au trecut veacuri de cand n-am mai avut timp… si mi se pare ca vor trece veacuri pana voi avea din nou timp. Bine, poate veacuri nu… dar cateva zeci de ani, pana la pensie…

Jamie Foxx  (Ray, Dreamgirls, Stealth) nu-mi spune nimic, Chris Cooper mi se pare un actor foarte ok pentru vesnicele roluri secundare pe care le joaca, iar Jennifer Garner nu m-a convins niciodata de nimic. Asadar mi-am pregatit neuronii pentru un relaxant film cu impuscaturi si explozii si, impreuna cu sotia mea si cu Razvan Bors, mi-am luat bilet la The Kingdom.

img3.jpg

Amorteala neuronala insa a fost repede scuturata de un inceput care rezuma tot filmul Fahrenheit 9/11 in 2 minute si jumatate. Ce-a urmat a fost un film care da impresia ca ar putea pune probleme mult mai mari, dar care se incapataneaza sa ramana un film de actiune. Nu e nici pe departe un film prost, din nici un punct de vedere. Actorii se descurca admirabil, regia este buna, cadrele la fel, efectele speciale (desi nimic revolutionar) abunda, iar povestea este spusa cu foarte mult talent.

Dupa un atentat petrecut in Arabia Saudita, 4 agenti FBI se hotarasc sa plece pe cont propriu, ca sa investigheze si sa razbune moartea unui coleg de-al lor, victima a atentatului. Lipsiti de sprijin politic, ba chiar incurcati de un diplomat american, agentii reusesc evident, ca doar e un film american. Politic vorbind, filmul are tot felul de implicatii si aluzii (neduse pana la capat insa). Cert este ca dintr-o inactivitate incordata, echipa FBI intra intr-o actiune nebuna, in care, desi n-aveau nici un fel de sorti de izbanda, pana la urma (ca doar e un film american, cum am mai zis), binili invinge din nou!

    1. Silent enigma 30 November 2007
    2. danfintescu 30 November 2007

    Add Your Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.