The Men Who Stare at Goats

Singurii oameni care ii pot lua la misto pe americani fara sa se aleaga cu embargou in ficat si o racheta in… alte parti ale fiintei lor nationale sunt ei insisi. Exista mai multe filme in care super-puternicii lumii reusesc sa faca trebusoara asta destul de bine. E adevarat ca, de la prabusirea turnurilor incoace, genul asta de filme si-a afundat capul in nisipul underground-ului de teama ca, nu cumva, dragalita Doamne, sa se demoralizeze poporul atotsuveran si intru toate controlat.

The Men Who Stare at Goats este o comedie. E o comedie amara, dar ingrozitor de amuzanta. E genul de film la care cei care merg asteptandu-se sa rada facil, ca la American Pie, casca plictisiti. Pentru ca aici sarcasmul este seppuku, replica e kamikaze. Americanii se iau pe ei insisi la misto. Poate totusi ca nu Grant Heslov era regizorul menit sa managerieze un cast format din George Clooney, Ewan Mc Gregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey sau Stephen Lang. Poate ca daca ar fi avut un regizor mai experimentat, filmul ar fi fost mai bun. Asa, mi s-a parut ca fiecare actor si-a tras comod paturica spre un rol pe care il mai facuse deja cu succes. Am vazut acolo un The Big Lebowski, un Ryan Bingham (Up in the Air), un Micky Rosa (21)…

Filmul ramane insa unul foarte bun, care, pe langa faptul ca merita vazut, merita si cumparat si lasat sa adune cuminte praf pe un raft de biblioteca in speranta desarta si aproape prosteasca de a avea vreodata timp sa-l revezi.

  1. bek00letz 31 May 2010
  2. runn3r 31 May 2010
  3. bek00letz 31 May 2010
  4. mei 1 June 2010
  5. danfintescu 2 June 2010

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.