The Rebound (Idila cu dadaca mea)

Asta era intr-adevar un titlu greu de tradus in romaneste. O provocare, dom’le. Dar m-am linistit. Nu s-a simtit nimeni provocat. De ce sa mentii puterea pe care ti-o da un titlu dintr-un singur cuvant? De ce sa-ti chinui neuronii? Mai bine un titlu demn de maretii creatori ai variantei comunisto-mioritice a jocului de Monopoly, savant numit “Bunul gospodar”.

Filmul insa este genialoid. Da, se bazeaza pe structura tipica a comediei romantice americane: o relatie aparent imposibila din punct de vedere social, ba chiar biologic, se infiripa totusi. Apoi se termina, intru lacrimarea compasionala a asistentei, doar pentru a triumfa in cele din urma pentru ca, nu-i asa, nu numai binili, ci si dragostea, invinge! Toate femeile stie…

the_rebound_movie_poster

Cu toate astea, pana si lucrurile cunoscute pot fi surprinzatoare cateodata. Catherine Zeta-Jones joaca rolul mamei linistite si fericite, care descopera ca de fapt casnicia ei nu era nici pe departe atat de… casnicie. Si de-aici frustrarea adunata in ani de zile rabufneste, divort, si inca o single mom incepe sa-si formeze o viata proprie. Sau mai degraba viata incepe sa o formeze pe ea. Asa apare dadaca (Justin Bartha – pe care il stiti din National Treasure, Book of Secrets), un el sfios, inadaptatul american tipic. Ba de fapt inadaptatul tipic al secolului XXI din orice tara civilizata. Absolvent de facultate, lucreaza intr-o cafenea, pentru ca nu-si gaseste deloc locul in societate. Ea 40, el 25.

Secventa geniala este aia cu buda publica. Mai multe nu va spun. Va las sa o savurati, scuzati expresia. Insa sunt ani buni de cand n-am mai ras atata. Cred ca de la Ice Age 1 sau Shrek 1.

Secventa geniala 2 e aia cu sexu’ si copilu’. Stiu ca suna pervers. Chiar e! Dar e si foarte funny!

Asta e un film pe care merita sa-l ai in casa tot timpul. Si cand ti-e greu si viata e nasoala a dreacu’… Please insert DVD and press “PLAY”.

  1. yulik 18 October 2009
  2. Fata din umbra 18 October 2009
  3. yulik 18 October 2009
  4. Fata din umbra 18 October 2009
  5. yulik 18 October 2009
  6. Fl0r1n 18 October 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

STAI, NU PLECA! ÎNCĂ...

Dacă-ți plăcu scriitura și vrei să mai afli ce-mi bubuie debla,
apasă butonu' de colea, te rog!