The Wolf of Wall Street

TheWolfofWallStreet_iTunesPre-sale_1400x2100

N-am sa zic ca sunt fan Di Caprio, ca nu-s. Taman ce-l vazui mai acum cateva luni in “Gatsby” si am zis cu toata sinceritatea ca nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor mele. Adica Leonardo nu l-a intrecut pe Redford. Dar nici nu-l consider vreun terche-berchea ajuns la Hollywood doar pentru ca l-a facut muma-sa baiat dragut. M-a convins, de-a lungul anilor, ca e un actor bun. Doar ca nu-s eu fan. Chestie de gust, ce sa mai.

Pe de alta parte, cand vine gigantul de Scorsese si se apuca de treaba cu un film, nu prea are cum sa iasa rau. Mai ales cand e vorba despre chestii ilegale, despre droguri si femei. Ca doar pe astea le cam are la degetul mic dom’ regizor cu nume de membru al famigliei. Nu ca nu s-ar descurca meravilios si in rest, da’ astea parca-l ating pe el la lingurica, atat de bine-i ies.

Despre subiect nu va povestesc, ca au facut-o nenumarati pana acum. In plus, nici nu e cine stie ce. Se poate rezuma la un singur cuvant: lacomie. Tocmai cuvantul asta mi-a adus aminte chiar in timp ce rontaiam inca la popcorn asezat in scaunul de la cinema (iar asta inseamna repede, pentru ca eu sunt genul care mananca floricele inca de la primele reclame), de un alt film, in care un personaj avea o evolutie similara: Al Pacino in Scarface. Nu stiu daca imi veti da sau nu dreptate, da’ eu i-am vazut cam in aceeasi sambata.

Ca Pacino tragea din trancan, iar Di Caprio o arde cu tunuri financiare e doar o diferenta de forma. Insa in fond avem de-a face cu doi tineri hotarati sa-si implineasca visul cu orice pret, care ajung atat de intoxicati de propriul succes si de prafurile cu care isi gadila narile in mod regulat, incat pierd cam orice contact cu realitatea. O vreme le merge. Pana cand dumneaei, realitatea, se cam supara sa fie lasata de izbeliste. Se supara, se intoarce si loveste.

Nu stiu daca va lua Oscarul pentru filmul asta. Nu stiu nici daca il merita, pentru ca nu i-am vazut pe toti contra-candidatii pe care ii are Leo. Insa este, cu siguranta, un rol pentru care merita sa intre in cursa pentru premiu.

Genial film. Nu mi s-a parut deloc lung, desi am mai auzit pe ici pe colo lume plangandu-se. De remarcat si rolul mic, dar foarte bine jucat de Matthew McConaughey, ca si pe domnu’ detectiv pe care il stim din serialul AXN unde primea mereu ziarul de maine, Kyle Chandler. A, si nevasta de-a doua, care-i buna rau, baieti!