Tradatorul

Don Cheadle Don Cheadle Don Cheadle Don Cheadle. Poate asa reusesc sa tin minte numele. Actorul imi place foarte mult, chiar daca e putin linear in evolutie. Insa mi se pare ca reuseste ca, oricat de american e filmul, sa se mentina extrem de britanic. Un fel de Hugh Grant non-romantic si de actiune. Asta cu toate ca omul e american get-beget, nascut in Kansas CIty si cu facultatea terminata la Los Angeles. Dar daca el mie britanic imi inspira, ce sa-i fac? Roluri foarte bune in Ocean’s Eleven, Twelve si Thirteen, dar mai ales in Hotel Rwanda, unde arata ca stie mai mult decat umor si pac-pac.

Filmul nu e cine stie ce. Din punct de vedere scenariu chiar lasa de dorit. Cine stie, poate a fost scris de niste amatori in timpul marii greve de anul trecut… Bine, nu inteleg de ce sa caut eu scuze pentru un scenariu prost. Ingredientele de baza sunt cele la moda: teroristi arabi fanatici, agenti dubli, operatiuni atat de sub acoperire incat sunt la limita legalitatii. Evident ca totul se duce de rapa la un moment dat, printr-un twist de scenariu demn de o compunere de clasa a 4-a. Si la fel de evident ca eroul ia situatia intreaga in propriile-i maini dibace si o descurca intr-un mare fel.

Despre film in sine n-ar mai fi mare lucru de spus. Nu ca ar fi fost si inainte de a fi scris eu paragraful precedent… Doar ca in afara de Don Cheadle (da, repet numele ca sa-mi intre bine in cap), mai apare si Neal McDonugh care, cu fata lui de psihopat atat de bine folosita in 88 minutes, de data asta joaca un agent FBI, da’ ala mai dobitoc. Si de remarcat ar fi si Said Taghmaoui care incepe sa fie destul de folosit la Hollywood, eu l-am recunoscut din Vantage Point, dar sunt sigur ca il vom mai vedea.

  1. bek00letz 4 January 2009
  2. danfintescu 4 January 2009
  3. bek00letz 4 January 2009
  4. danfintescu 5 January 2009
  5. adi 5 January 2009
  6. danfintescu 5 January 2009
  7. bek00letz 5 January 2009
  8. P@ul 7 January 2009
  9. bek00letz 16 January 2009

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.