Twitter(aut)ism

Si eu stau pe twitter. Recunosc. Mi se pare un excelent mod de a evita enervarea atunci cand esti prins in trafic si ai vorbit deja cu toata lumea la telefon, am dat toate sms-urile si mi-am imaginat viata vecinilor de suferinta. E bun si cand n-ai o carte pe langa tine in acel spatiu intim pe care e bine sa-l vizitezi macar o data pe zi, intru intretinerea unui sistem digestiv sanatos. Twitter-ul este si un excelent tool de marketing, mokka si intotdeauna la indemana.

De cand Olix este unul dintre oamenii cu care imi petrec o foarte mare din viata, am inceput sa vad ca twitter-ul poate fi o problema. Sa o luam incetisor, babeste, gen… Pe twitter poti vb ca pe mess, doar ca, daca vrei, o poti face si in vazul lumii. Pe twitter postezi ce-ti trece prin cap, ce faci, ce gandesc altii, ce fac altii, sau ce zic ei ca fac. Boooooon! Doar ca timpul pe care il petreci scriind despre un lucru va face ca alte lucruri sa treaca pe langa tine, fara ca tu sa le bagi de seama. Si nu zic asta in sensul in care ele raman netwitterite, ci, mai rau, netraite.

Ca sa nu teoretizez pe uscat, iata cel mai bun exemplu. REVELION 2010. O gasca de twitteristi, prieteni de-ai lui Olix au venit sa faca party(d) impreuna cu noi. Lucru demn de admirat, mai ales ca unii dintre ei nu aveau cazare. The power of twitter sa traiasca. Doar ca, in timp ce petrecerea se incingea usurel, ii vedeam deconectandu-se de la realitatea palpabila ce ii inconjura, pentru a posta repede ceva pe twitter. Lumea le raspundea, vorbeau intre ei pe twitter, desi erau la un scaun de bar distanta unii de altii. Dupa isi varau smart-phone-ul in buzunar si incepeau din nou sa traiasca in lumea asta. Si tot asa…

2008-04-25-walle_cube_lg

Evident ca nu sunt in masura sa zic de-i bine sau rau. Poate asta ne asteapta pe toti. Realitate sacadata virtual. Pot insa sa va spun cu mana pe inima ca mie nu-mi place perspectiva asta. Mie imi place sa traiesc aici si acum. Sunt de parere ca e ok sa traim. Nu e ok sa traim ca sa twitterim. Sa ne zicem buna dimineata si noapte buna. Sa ne spunem unii altora ce mancam. Contactul continuu cu lumea asta virtuala il intrerupe pe cel cu lumea reala. Si de-asta incep sa ma gandesc ca lumea lui Wall-E este viitorul. Fiecare vom trai intr-o bula insensibila la realitatea adevarata (da, da, stiu…) hiper-comunicand cu tot felul de oameni pe care avem impresia ca-i cunoastem foarte bine din statusuri de 160 de caractere sau cugetari agere pe facebook.

  1. sorin 3 January 2010
  2. .marius 3 January 2010
  3. zzzoli 3 January 2010
  4. Florin Grozea 3 January 2010
  5. A.Dragos 3 January 2010
  6. danfintescu 3 January 2010
  7. dan ghemes 3 January 2010
  8. Mihai 3 January 2010
  9. George 3 January 2010
  10. Vlad Dulea 3 January 2010
  11. CRISTINA 4 January 2010
  12. Emil Trifa 4 January 2010
  13. Vlad Dulea 4 January 2010
  14. Bigiu Razvan 4 January 2010
  15. Oanna 9 January 2010
  16. BASARABEAN-ul 10 January 2010

  Add Your Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

STAI, NU PLECA! ÎNCĂ...

Dacă-ți plăcu scriitura și vrei să mai afli ce-mi bubuie debla,
apasă butonu' de colea, te rog!