Am citit cartea asta imediat dupa Llosa, cel plin de seva epica, si asta nu i-a facut deloc bine. De obicei trecerea de la o carte la alta necesita o perioada de adaptare de cateva zeci de pagini. Cel putin pentru mine care arareori citesc mai mult de o carte o data. “Noapte si zi” insa mi-a pus vointa la o incercare destul de grea. De fapt, doar dupa a doua jumatate as putea spune ca i-am descoperit gustul si farmecul acestei carti, care mi se paruse pana atunci greoaie si fara actiune.
Scena e Londra inceputului de revolutie industriala, actorii sunt londonezi tipici din burghezia medie, superioara si inferioara, iar regulile de comportament si felul de-a fi englezesc tin un prim-plan rigid ca postura doamnelor din fotografiile vechi. De fapt si de drept este povestea unor amoruri incrucisate, neimpartasite, tainuite si in cele din urma rezolvate in cel mai fericit mod cu putinta.
N-as putea spune ca este o carte foarte buna. Pentru mine este exact pe granita dintre a placea si a nu placea. Marele ei merit este ca trateaza fiecare personaj in parte dinspre interior, astfel incat te lasa pe tine, cititorul, sa vezi cat de mult simte si cat de putin il lasa cutumele sa comunice pe un englez educat. Cu siguranta nu este o carte de citit dupa un sud-american, oricare ar fi el.
Dane, reusesti sa termini o carte, mai ales daca iti place mult , in 2 ore?:D
Ce intrebari ciudate iti spun:-))
dar mie mi s-a intamplat:-)
in timpul liber ai timp sa citesti shi cartzi?!:D {[tare ^_^}]
ce ma enrveaza autorii astia care scot cate o carte cat Biblia de groasa shi dak o citesti observi k actziunea incepe abia dupa jumatatea cartzii>:| m-au obligat pe la scoala sa suport astfel de cartzi:) mai bine cititzi biblia:P
la astfel de cartzi sunt in stare sa stau shi cate 2 luni cu ea pe birou;))
@Alexandra Depinde foarte tare de carte. Si mai depinde de ceva: eu demult n-am mai avut 2 ore in care sa am timp sa citesc… :-s
@adydy_cool_90 Intotdeauna citesc carti. E tare frumos. Sa stii ca la o carte nu este actiunea intotdeauna cea mai importanta. Sunt multi autori extraordinar de apreciati, care scriu carti fara pic de actiune in ele. Oricum, e bine ca iti place sa citesti. E un lucru prea rar intalnit.
Si mie imi place sa citesc…dar am anumite carti care imi pac mult..de regula cele cu final trist…imi place mult cand un personaj moare la sfarsit…:D
imi plac astea mai triste,
marturisesc ca Paulo Coelho nu e asa printre preferatii mei, dar Veronica se hotaraste sa moara e ..:X
:-))) Ca doar e cu tristete multa cartea aia.
My favourite book is Anna Karenina:-)
Am citit-o o data, prima oara, cand am facut cunostiinta cu ea, si apoi am recitit-o de mai multe ori:D
Slaba interpretare, iar comentariile vin in parte din randul unor oameni al caror punct forte nu e lectura. Un om cu un simt de responsabilitate culturala e predispus la o relecturare, mi-as dori sa cred ca putem intelege si alti autori in afara de Coelho.
Interpretarea este facuta ca sa poata fi inteleasa de oricine. Este facuta ca sa atraga lumea sa citeasca. Livrescul eclectic nu cred ca ajuta pe cineva sa faca pasul spre biblioteca… poate doar sa intinda mana si sa mai ia o carte. Daca punctul tau forte este lectura, te felicit. Insa te sfatuiesc sa te mai fortifici, astfel incat sa ajungi sa intelegi ca modestia si vorba simpla aduc mult mai mult decat snobismul cultural, care provoaca prea multa repulsie si prea putina admiratie.