Apple a pus mâna pe doi executivi ex-“Breaking Bad”

Mai țineți minte când v-am povestit eu că Apple se pregătește să investească la modul serios în producții video? Ei bine, treaba-i clară.

Firma gigant cu baza-n Cupertino a confirmat că a găbjit doi executivi de top de la Sony Pictures pe care i-a pus deja să se ocupe de toate aspectele conținutul video al platformei la nivel global. Jamie Erlicht și Zack Van Amburg sunt numele ocupanților acestor posturi proaspăt create, iar ei îi vor da raportul direct lui Eddy Cue, Senior Vice-President la Apple.

Băieții ăștia doi au fost Președinți ai Sony Pictures Television de f’o doișpe ani încoace. Cele mai cunoscute seriale de care s-au ocupat au fost: Breaking Bad cu continuarea Better Call Saul, dar și The Crown, Rescue Me și multe altele.

Șeful lor, Eddy Cue, VP Internet Software and Services, îi laudă: “Jamie și Zack sunt doi dintre cei mai talentați directori de TV din lume și au jucat roluri principale în evoluția televiziunii la ceea ce este acum epoca ei de aur. Avem planuri mari pentru clienții noștri și abia așteptam să aducem expertiza lor la Apple – ăsta e abia începutul.”

Jamie Erlicht a zis frumușel: “Este o onoare să fac parte din echipa Apple. Vrem să aducem pe video fix același succes pe care Apple l-a obținut cu celelalte servicii și produse de consum ale lor – acela pe care ți-l garantează calitatea inegalalbilă.”

Zack Van Amburg dă și el suav din gene: “Apple s-a concentrat fără încetare asupra unui singur lucru: clienții lor să fie fericiți de produsele pe care le cumpără. Vom programa conținutul video de la Apple cu aceeași intenție și nu cred că e om mai nerăbdător decât noi să afle ce ne aduce viitorul.”

 

Sub conducerea lui Erlicht și Van Amburg, numărul de seriale de prime-time produse de Sony a crescut de trei ori și mai bine, incluzând producții create pentru Amazon, Hulu și Netflix.

Încercarea Apple de a produce conținut video original sub forma unor seriale include până în acest moment un nou gameshow de tech, Planet of the Apps, plus o continuare a ideii de Carpool Karaoke a lui Jame Corden, care s-a lansat în august. Ambele show-uri sunt de găsit doar pe Apple Music.

 

Rivalitatea asta dintre Spotify și Apple Music s-ar putea să își piardă un pic din belicozitate. Pentru că, dacă Apple îi devine un rival pe măsură lui Netflix, Spotify rămâne la grupa mică, în timp ce “Măru'” intră la liceu. V-am mai povestit eu cât de mari sunt diferențele între piețele de streaming audio și video, în favoarea celor video, evident.

sursa imagini: Klejonka

sursa: Music Business Worldwide