podcastu’ lu’ Fințescu – ep. 23 ( DJ Oldskull )

Niiiici nu mai știu de când mă știu cu Oldskull. Sunt câțiva ani. L-am cunoscut, cel mai probabil, pe la vreun eveniment unde a venit ca DJ pentru unul din artiștii Okapi. Ce știu exact e că m-a impresionat din primul moment cu felul lui simplu și direct de a fi. E un gen foarte rar de om: băiat bun și drept. Adică un om care e pe pace, da’ care are niște prinicipii pe care le apără, chiar dacă fără paloș.

Cum n-am avut niciodată treabă cu hip hopul românesc altfel decât tangențial, n-aveam de unde să știu toată istoria lui de DJ. Consumator de rap, însă, am fost mereu, chiar și în cele mai furioase perioade ale mele de rocker fan Slayer ce eram eu. Pentru mine, chiar și atunci, Ice-T era zeu (mai ales pentru ce făcuse împreună cu Body Count), Ice Cube era semi-zeu, iar Paraziții și R.A.C.L.A. mi-au plăcut de când i-am auzit, adică de pe la sfârșitul anilor ’90. Spun toate chestiile astea ca să vă lămuresc că nu mi-a fost greu să găsesc de vorbit cu Oldskull oridecâteori ne mai vedeam prin vreun colț de țară.

DJ Oldskull

Noroc cu Facebook-ul și cu Instagramul că așa am înțeles cât de tare e Oldskull pe felia asta a DJ-ilor care fac party-uri de rap. Și în câte proiecte e băgat. Iar în vara lui 2019, la Megadiscoteca Tineretului, el împreună cu DJ Lexi, deși scoși oarecum din zona lor de confort, mi-au rupt capul la niște party-uri Bad and Boujee în care au știut să amestece toate felurile de rap vechi și nou.

Apoi, acum vreo două săptămâni, Oldskull mi-a scris că a făcut binging pe podcastul meu și că îl bate gândul să se apuce și el de treabă în sensul ăsta. Ba mi-a dat și o idee super-mișto pentru un episod de-al meu. Eu l-am încurajat și l-am poftit instant să îmi fie invitat mie, până să se apuce el de podcasting. Îmi vine să mă iau în brațe și să mă pup de bucurie, pentru că asta este una din cele mai mișto idei pe care le-am avut de când a fost zămislit podcastul lu’ Fințescu.

Preț de două ore, două beri și o conversație savuroasă, Oldskull a făcut o istorie a rapului românesc de pe vremea când gașca din Bacău era încă în Bacău, când încă funcționau centrele de închiriat casete video, iar lumea ieșea în discotecă fix pentru distracție, nu ca să se posteze pe Insta cu haștag ilovemylife. Și a adus istoria asta în prezent, odată cu un soi de poveste a vieții lui, spusă cu umor și cu o sinceritate foarte rar întâlnită în domeniul ăsta.

E un episod din care poți să înveți despre rap, despre DJ-ing, despre business-ul de a conduce un club, despre muzică și despre cum să fii om.

Play

podcastu' lu' Fintescu se aude si pe:

Apple Podcast | Stitcher | YouTube | SoundCloud | Spotify | Google Podcasts