Ed Sheeran îi dă nana lui Drake pe Spotify

Dacă n-aveți timp, chef sau niciuna din ele să citiți articolul de mai jos, să știți că îl găsiți în varianta audio de calitate superioară pe YouTube, SoundCloud și în podcastul meu de iTunes.

“Shape of You”, piesa lui Ed Sheeran, are în acest moment cele mai multe vizualizări din toate timpurile pe Spotify, detronând “One Dance” a lui Drake. Piesa lui Sheeran, lansată la Atlantic Records, are 1,318 miliarde (da, miliarde!) de play-uri pe Spotify, conform unei declarații oficiale a companiei lui Daniel Ek. “One Dance” are, în acest moment, doar (ha!) 1,317 miliarde de play-uri și se află cu un loc mai sus decât un alt cântecel care a bătut meleardu’, “Closer”, al celor de la Chainsmokers.

Cu toate că și-a lansat cel mai recent album, “Divide”, taman în martie, Sheeran este cel mai ascultat artist din lume pe Spotify în acest moment, cu mai bine de 40 de milioane de oameni care îl au în urechi în fiecare lună. În topul artiștilor cu cele mai multe play-uri din toate timpurile, e pe locul doi, pentru că, la capitolul ăsta, îl depășește Drake.

Dacă ne luăm după regula aproximativă că deținătorii de drepturi obțin de la Spotify (din serviciul gratuit și din cel pe bază de abonamente cumulate) cam 0,005 dolari pe fiecare play, asta înseamnă că veniturile generate de artist pentru propriul chimir, precum și pentru cele ale băieților deștepți din industria muzicală care îi reprezintă interesele, se situează cam pe la 50 de milioane de dolari. Iar banii ăștia vin doar de la Spotify.

Din toate orașele de pe planeta Pământ, Ed Sheeran este cel mai popular în Mexico City, unde are în prezent cam 850.000 de ascultători în fiecare lună.

“Shape of You” a fost lansată în ianuarie. Piesa a fost scrisă de Sheeran împreună cu Steve Mac și Johnny McDaid și a fost produsă de Sheeran și Mac. Atlantic a pus umărul la modul cel mai serios pentru a aduce piesa la nivelul de popularitate la care a ajuns astăzi. Ben Cook și Ed Howard, care lucrează la casa de discuri cu nume de ocean, au jucat un rol extrem de important în a-l convinge pe artist să lanseze piesa ca single principal.

Stuart Camp, managerul lui Sheeran, povestește: “Cu ‘Shape of You’ a fost așa. Trăgeam tobe pentru o altă piesă, iar Ed mi-a spus că scrisese ceva mai devreme și că se gândea că i se potrivește Rihannei. Apoi mi-a cântat piesa. Ca să fiu sincer, eram obosit și mi-era foame, așa că n-am ascultat-o foarte atent. Dar Ben Cook a sărit ca ars și a început să țipe că ăsta e un moment din ăla în care strigi ‘Evrika’! Amândoi (Cook și Howard, n. red.) au zis că piesa trebuie lansată cât mai repede.

Într-un interviu pe care l-am tradus și eu, Steve Mac spunea: “Ed cu mine și cu Johnny nu ne-am gândit o clipă că asta e o piesă pentru albumul Ed Sheeran – credeam că e pur și simplu un cântecel pop mai mult decât decent. Ben și Ed Howard au auzit altceva. De-asta sunt ei buni la ceea ce fac.”

 

sursa: Music Business Worldwide

sursa imagine: 9jaflaver