podcastu’ lu’ Fințescu ep. 9 – ( OLiX despre a fi DJ)

Acum 10 ani și ceva, pe vremea când Partydul Kiss FM o lua binișor din loc într-un turneu care continuă și azi, de le-am dat rușine nunților din basme, OLiX era începător într-ale pusului de muzică. După cum și el recunoaște, cu o modestie și sinceritate pe care le întâlnești înspăimântător de rar în zilele noastre, experiența lui abia trecuse de zero.

OLiX și cu mine în drum spre Galați, vorbind despre podcast

OLiX și cu mine în drum spre Galați, podcăstuind pe îndelete

Acum vreo câteva zile (spre 10), am stat cu el de vorbă în timp ce conducea spre Galați, iar eu beam o bere despre tot ce a învățat el în anii de când pune muzică la Partydul Kiss FM și la Kiss Kiss in the Mix. Și, pentru că fac parte din categoria decrepită a celor care încă mai cred că, dacă știi trecutul unui loc sau al unui om, îi înțelegi  prezentul mult mai ușor și mai în profunzime, am început cu primele ieșiri ale lui OLiX în cluburile din Timișoara în calitate de “atârnache” la o cola, așa cum el însuși mărturisește râzând.

Să nu vă așteptați la vreun episod greu și de polemică născătoriu, așa cum au fost alte articole de la mine de pe blog care au atacat tema muzicii de club cu barda-n taste.

Cred că ăsta este cel mai lung episod de până acum, în care e un pic de istorie a cluburilor în general, a celor din Timișoara în special, în care e vorba despre DJ și MC de altă dată, despre începuturile Partydului Kiss FM în radio și apoi on tour, despre ce să faci și ce să nu faci ca DJ. Toate vorbite dezarmant de sincer de un OLiX care e… OLiX.

Play

podcastu' lu' Fintescu se aude si pe:

Apple Podcast | Stitcher | YouTube | SoundCloud | Spotify | Google Podcasts