Podcastu’ lu’ Fințescu ep. 7 ( HAI LA VOT ! )

Vă stric dimineața. Am venit să zic “HAI LA VOT!” Pentru că eu cred cu putere că îndatoririle civice sunt printre puținele ancore de civilizație ce ne rămân într-o lume în care totul se răstoarnă, în care adevărul însuși se multiplică zălud în cioburi strâmbe, expuse public.

Așa că o să vă rog să mă iertați dacă sunt demodat, retrograd chiar, atunci când nu doar că declar că eu voi merge la vot atâta vreme cât această instituție încă există, ci mă voi strădui să conving cât mai multă lume să facă la fel ca mine.

Motivele sunt atât de multe, încât cu siguranță că nu le mai ascultă nimeni până la capăt. Doar trăim în epoca în care nimeni nu mai poate să fie atent și atunci toți trebuie să ne ciuntim mesajele ca să poată fi mai lesne percepute de minți aflate într-un veșnic și zadarnic galop. Sau poate o fi invers? Poate șarpele comunicării și-a apucat zdravăn coada-n colți și a început să (se) mănânce.

Cert e un singur lucru: oricât de liberă ne pare, lumea noastră ne oferă zilnic din ce în ce mai puține momente în care să ne putem exprima dreptul de a alege. N-o dau nașpa, cu “răul mai mic”. Promit. Pe mine jur că nu mă interesează cu cine votezi, atâta vreme cât te duci, pui ștampila și intromisionezi bucata aia de hărtie-n urnă.

Pe final am câteva vorbe de zis și despre artiștii din industria muzicală din Româna, care fie sunt extrem de răspicați politic, fie tac chitic, ca să nu supere pe nimeni. Dar niciunul nu încearcă în vreun fel notabil să facă oamenii mai oameni.

Sănătate! HAI LA VOT!

Play