Tu ce faci de Coronavirus?

E primul (și sper unul din puținele) episoade de podcast înregistrate în timpul pandemiei de Coronavirus care a pus cea mai mare parte a industriei muzicale pe hold. În momentul în care scriu rândurile astea numărul de cazuri raportate la nivel mondial conform site-ului worldometer.com tocmai a depășit 170.000.

În afară de bani, un alt element foarte important pe care și-l poate pierde industria muzicală este mintea. Niciodată nu am mai avut de-a face cu o asemenea criză în domeniu care, de aproximativ două săptămâni este văduvit de aproximativ 75% din veniturile sale (sectorul live). Astea sunt momente în care multe minți o iau razna pe câmpii din motivele evidente ale foamei iminente, dar și din cele mai puțin bătătoare la ochi ale căderii în depresie cauzată de încetarea bruscă a unui ritm de viață frenetic.

Show anulat

În episodul de azi am încercat să găsesc câteva soluții care să ne mențină pe linia de plutire câtă vreme stăm închiși prin case, câtă vreme meeting-urile și networking-ul s-au mutat de prin birouri și restaurante pe Skype și Facetime, câtă vreme cântările s-au mutat… la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Nu spun că decalogul meu e literă de lege sau că fiecare din punctele sale se poate aplica orbește oricui. Singurul meu gând a fost să vă dau o armă cu care să luptați contra depresiei, a paranoiei care ne pândește la fiecare colț de știre. Dacă din el vouă v-a venit o idee, alta decât ale mele, de a vă organiza timpul petrecut acasă într-un mod care să vă ferească de dilaila (cel puțin) și să vă pregătească pentru ce va urma după pandemie (la modul ideal), eu mă declar mai mult decât mulțumit. Sănătate!


podcastu' lu' Fintescu se aude si pe:

Apple Podcast | Stitcher | YouTube | SoundCloud | Spotify | Google Podcasts