podcastu’ lu’ Fințescu ep. 17 – (Educație muzicală)

M-am gândit să fac un episod care să ne ajute pe toți cei care suntem deja sau avem de gând să devenim părinți. Apoi m-am mai gândit un pic și mi-am dat seama că episodul de azi s-ar putea să ajute nu numai actualii și potențialii părinți, ci și adolescenții care au picat victime nevinovate ale totalului măcel al educației muzicale care are loc în școala românească.

Pentru că, înainte să poți face muzică și, aș adăuga eu, să poți lucra în orice domeniu asociat cu muzica, trebuie să înveți să asculți muzică la nivel profesionist. Da, știu, termenul nu e deloc bine ales, însă n-am găsit altul.

Ce spun aici a fost menționat în treacăt atât în episodul despre 5gang, cât și în cel în care l-am avut pe Katai invitat. Dar subiectul ăsta, al educației muzicale, a fost atins acolo doar în treacăt. Și cum el e atins în treacăt cam peste tot, am zis că ar fi bine să iau eu taurul de coarne și să vorbesc pe bune despre cât de important e să înțelegem câtă nevoie avem noi înșine și ăștia mici să știm să ascultăm muzică, să cunoaștem povestea care înconjoară muzica, să mergem și ascultăm muzică live.

sursa imaginii: The Educator

Play

podcastu' lu' Fintescu se aude si pe:

Apple Podcast | Stitcher | YouTube | SoundCloud | Spotify | Google Podcasts